braderie Deelname aan braderie

Onze deelname aan de grote braderie op de Torhoutsesteenweg is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag hebben velen even halt gehouden bij onze info-stand. Ze waren niet alleen nieuwsgierig maar ook écht geïnteresseerd.

Er werden veel nieuwe contacten gemaakt, er kwamen erg veel positieve reacties, de meesten die ook even hun kopje binnenstaken waren blij verrast….

Hieronder alvast het verslag van zaterdag zoals Nicole alles heeft ervaren. De vele contacten en de vele positieve reacties hebben de ganse ploeg alvast weer een mooie boost gegeven !

Braderie verslag van Nicole

2 vrouwen : we zijn naar San Francisco geweest daar is een ganse straat vol van die regenboog vlaggen.

Hetero koppel : vrouw praat met Koen en mij over de onzin  van anti homo’s, over holebi collega’s, de man is meer gefascineerd door de cover van de ZIZO en ik vertel over Frida Kahlo over de kunstenares, de film Frida en er komt een ander koppel erbij en die vertelden over hun bezoek te Mexico City aan het huis van Frida en hoe ze te bed schilderde met haar penseel in haar mond.

Jonge vrouw vraagt waar ze zo’n vlag kan kopen, Koen zegt haar eens te kijken op çavaria web shop (slaat dit adres op in haar smartphone) Koen en ik bespreken dit onderwerp misschien bij de aankoop van de paraplu’s ook enkele vlaggen erbij ?

Bevriend lesbisch koppel : hey Nicole we wonen hiernaast, als er een openingsfeest, open deur is, steek dan een briefje in de bus, we komen af.

In line dance lesgeefster, vrijwilliger De Boarebreker : wat doe jij hier ? ik woon om de hoek, kom maar eens af.

Jonge moeder met dochtertje : kind wil die kleurrijke sticker, mama vertelt voor wat wij staan en is zeer positief over dit initiatief.

Nieuwsgierigen neuzen in documentatie beetje verrast en toch vragen ze : mag ik dat meenemen (transgender boekje en condooms)

Twee dames (70 j) dat is zeer moedig wat jullie doen. Dit was toen Myriam aan onze info tafel zat, alsook had zij lange gesprekken met verschillende mannen o.a. iemand van Westende die dan teruggekomen is en met Koen in gesprek was, een man uit Diksmuide die zeker naar het praatcafé zal komen.  Ook een dame vriendin van Myriam vond ons stekje gezellig.  Ondertussen hebben Myriam en ik verbroederd of verzusterd met twee jonge gasten Jeroen en Robin die propaganda maakten voor Telenet.

Verschillende reacties : amai dat is durven dat jullie hier in het openbaar zitten, CHAPEAU !  iemand roept : hé regarde , la maison des homosexuels.

Verschillende allochtone mannen kijken een beetje schuchter naar ons kraam.

Ha jullie zitten hier, is dit een nieuw pand ? wanneer is dit open ?

Hebben jullie een naam ?  We hebben via facebook meegedaan.

Wanneer is er praatcafé ?

Wat doen jullie hier ?

Saïf de pizza man zei dat we ook onze folders in zijn zaak mogen leggen.

Verschillende oud collega’s en para medici,  met en zonder hun kinderen komen eventjes een praatje met ons slaan, één van de kinderen vertelde dat er twee zo’n meisjes in haar klas zitten en één jongen.

Bekenden op de fiets stoppen om even te praten.  Kelly en haar vriend vragen om eens binnen te kijken en vinden ons interieur geslaagd.

Delina (van mijn werk) was vol lof over de info van Sabine en Lozano, ze vroeg om het boek Sterre voor haar dochter die leerkracht is in de Vermeylenschool.

Teveel om op te noemen, ondertussen heb ik 7 BH’s verkocht voor onze marktkramers uit Maaseik, een regenboog cliënteel, Afrikaanse mama, Indische dames en andere allochtone vrouwen, toeristen, m’n Frans en Engels kwamen van pas, een vruchtbare dag, veel plezier, toffe sfeer echt een mooie roze zonnige dag !

In samenwerking met