ihsane jarfi mars Eerste “Ihsane Jarfi-mars”, 3 mei te Brussel (In het kader van PrideFestival2014)

Wat is de Ihsane Jarfi-mars?

De Ihsane Jarfi-mars is een initiatief om de aandacht te vestigen aan de verbale en fysieke agressies tegen LHBT*-gemeenschap die in België nog steeds een dagelijkse realiteit zijn.

De deelnemers wensen hun solidariteit te tonen met deze slachtoffers, alsook hun bezorgdheid te uiten over het klaarblijkelijke status quo sinds de introductie van het Interfederaal Actieplan Tegen Homofobie dat een jaar geleden werd voorgesteld.

De organisatie roept de beleidsmakers op hun toewijding aan dit probleem te hernieuwen en aanwezig te zijn in deze mars.

Wie is Ihsane Jarfi?

In 2012 werd het levenloze lichaam van Ihsane Jarfi teruggevonden, naakt en gefolterd, in een afgelegen veld nabij Luik, na enkele weken vermist te zijn opgegeven.

Al snel werd het homofobe karakter van deze moord door parket en justitie erkend, de eerste maal alsdusdanig in ons land.

Deze mars draagt zijn naam, enerzijds in solidariteit met zij familie, maar anderzijds om Ihsane te eren, om zijn naam niet te vergeten.

Programma

– 20:30 : verzamelen aan het Fontainasplein, uitdelen van kaarsen/toortsen, interviews media met organisatie/deelnemers/politici

– 21:00 : korte inleiding door de organisatie, aansteken van de kaarsen/toortsen

– 21:10 : aanvang van de mars, via Kolenmarkt, Zuidstraat, Grasmarkt

– Aankomst aan het Albertinaplein

– Slotwoord door Hassan Jarfi, vader van Ihsane

– Einde: oplaten van 20-tal wensbalonnen in de kleuren van de regenboogvlag, symbool van de LHBT-gemeenschap.

Organisatie

De Ihsane Jarfi-mars is een initiatief van de anti-homofobiebeweging Outrage! en in samenwerking met het Ihsane Jarfi-fonds, het Brusselse Regenbooghuis en HVV* Het Vermoeden.

Media/Pers

Bij deze nodigen wij de media uit op dit evenement. Wij draaien er tevens geen doekjes om en verwelkomen elke berichtgeving in aanloop naar dit evenement dat kan bijdragen tot het succes van deze primeur. Dit is in het belang van een betere en harmonieuze samenlevening.

Laat ons ook weten of u een team op pad stuurt, zodanig dat wij voldoende tijd kunnen voorzien voor interviews.

 

*
LHBT = lesbisch, homo, biseksueel, transgender
HVV = Humanistisch Vrijzinnige Vereniging

 

Uw contact:

François Massoz-Fouillien

francois@rainbowhouse.be

+32(0)496/05.05.73

Infos: www.rainbowhouse.be

In samenwerking met