La vie d'Adèle Filmavond: ‘La vie d’Adèle’

De filmliefhebbers kunnen hun hart warmen aan de drie uur durende film ‘La vie d’Adèle’. Verdere afspraken rond waar en wanneer volgen weldra, of je kan alvast per e-mail aan Sabine laten weten dat je meegaat.

Dennis De Roover (hoofdredacteur ZiZo Magazine) zag de film en was bijzonder enthousiast: “De inleving drijft je verder en verder in het verhaal. Drie uur lang laat je jezelf onderdompelen in het leven van Adèle. Op het einde van de film kon ik het kippenvel op de armen en de kille wind in mijn hart niet bedwingen. Dat noem ik nog eens cinema!”

In ‘La Vie d’Adèle’ volgen we, zoals de titel al verraadt, het doen en laten van Adèle. Ze is een jonge Française die nog op zoek is naar haar seksualiteit. Ze probeert wel eens met een jongen, maar valt toch vooral op meisjes. Op een dag passeert Emma, een zelfzekere jonge lesbienne, met haar vriendin op straat. Adèle is meteen voor haar gewonnen. Wanneer ze met een homovriend uitgaat en haar nieuwsgierigheid volgt naar een café voor lesbiennes, ontmoet ze Emma persoonlijk. Het begin van een relatie met veel hoogtes en onpeilbare dieptes. (bron: ZiZo-online.be)

In samenwerking met