Poster Filmfestival Oostende 2013 Filmfestival Oostende

Op donderdag 12 september hadden we afspraak op het prestigieuze filmfestival van Oostende. Daar had Polaris voor de allereerste keer een samenwerking tot stand gebracht. In de rubriek ‘ Vlaamse films’ die avond werden ook twee films gedraaid rond het holebi-thema. Bavo Defurne, regiseur, gaf een korte inleiding die avond waarna we de films ‘Boven is het stil’ en ‘Kus me zachtjes’ te zien kregen.

Bij de eerste film is er Helmer, een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, die een geïsoleerd leven leidt met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

Bij ‘Kus me zachtjes’ gaat het verhaal over Jasper die in zijn gezin niet kan zijn wie hij werkelijk is. Zijn vader is een schlagerzanger die een ster wil worden. Alle aandacht gaat daardoor naar zijn carrière. Jasper met zijn typische levensvragen van een adolescent kan thuis niet terecht.

Na afloop konden we samen nog een glaasje drinken en napraten. Toen we aanstalten wilden maken om naar huis te gaan, liepen we op de rode loper nog Barbara Sarrafian tegen het lijf, die gewillig met ons op de gevoelige plaat wou. Mooie avond met erg leuk extraatje als afsluiter! Voor herhaling vatbaar…

[nggallery id=6]

In samenwerking met