freier fall Freier Fall

Na het enorme succes van onze eerste filmavond in CC De Grote Post met Cloudburst zullen we op zaterdag 7 juni van een even fijne vertoning van Freier Fall kunnen genieten.

Over de film:

De 36-jarige Marc is bij de oproerpolitie en wordt vader. Maar kort nadien wordt hij verliefd op zijn collega Kay. Zijn leven glipt hem langzaam door de vingers wanneer hij tussen zijn vertrouwde wereld en de kick van de nieuwe ervaringen heen en weer geslingerd wordt.

– geregisseerd door Stephan Lacant
– met Hanno Koffler, Max Riemelt en Katharina Schüttler

(bron: Moviemeter)

Enkele recensies:

  • Mooi gemaakte film waarin het dilemma van Marc erg goed en pakkend wordt weergegeven. Boeiend en mooi gefilmd, waardoor je al snel in het verhaal zit. Een aanrader, ook als je niet tot de doelgroep behoort.
  • Een stemmig, realistisch verhaal dat ontroert en dankzij de sterke dramatiek werkt! Een film over een politieagent die, wanneer de facade van de door hemzelf opgebouwde, burgerlijke wereld afbrokkelt, langzaam de controle over zijn leven kwijtraakt. Vooral in de eerste helft zijn weinig woorden nodig om de hartstocht voelbaar te maken. Het drama speelt zich af in een homofobe omgeving en kent de vertrouwde (conflictueuze) ingrediënten liefde, intolerantie, haat, discriminatie, zelfverloochening en -acceptatie. De beide hoofdrolspelers passen bij elkaar, spelen indringend en uitstekend samen. De regisseur laat in deze context aan het einde terecht vragen open.
In samenwerking met