Dashain Nepalese avond

Op vrijdag 11 oktober zijn we met een aantal mensen naar de ‘Dashain’ Nepalese avond getrokken. Dashain is het langste en meest favoriete festival van de Nepalezen van 5 tot 18 oktober. In deze periode zoeken de Nepalezen hun familie op en zijn bedrijven en scholen gesloten. De Nepalezen vereren dan hun Godin Durga om haar overwinning op het kwade te vieren. Alle Nepalezen zijn dan piekfijn uitgedost, geven elkaar geschenken en feesten met familie en vrienden. Het feest komt tot een einde bij volle maan.

Op het programma stonden Nepalese optredens, Nepalese muziek, een heerlijke maaltijd en een paar korte toespraken. Onder anderen Schepen Tom Germonpré hield een korte toespraak. “De aanwezigheid van alle diverse gemeenschapsgroepen in de stad Oostende, kleurt onze stad en maakt het een fijne multiculturele samenleving” zei de Schepen. Hij wenste de Nepalese gemeenschap een fijne Dashain. Tom Germonpré was dan ook blij verrast de mensen van Polaris aan te treffen en diegenen die aanwezig waren waren op hun beurt blij verrast van de warme ontvangst, de mooie mensen, de aangename optredens en de sfeer van samenhorigheid die er die avond heerste. De maaltijd liet zich smaken en de rest ook!

De avond werd georganiseerd door de Nepalese gemeenschap in Oostende en het FMDO, federatie voor mondiale democratische organisaties, die ook erg opgetogen waren over onze aanwezigheid, iedereen tevreden dus !

In samenwerking met