Pride4Every1 Pride4every1! (verslag)

Met Polaris naar de uitbundige Pride4every1 !

De stad Brussel kleurt fleurig, de regenbogen alom tegenwoordig, de zon volop van de partij, de partijen ook en uiteraard een mooie delegatie van Polaris op deze Pride4every1!

Met 6 Polaris mensen hebben we ons ingeschreven om te helpen met de praalwagen van çavaria. De 4 dames zorgen voor security en hopen dat hun strak gespannen touw rond de wagen de uitbundige menigte van onder de wielen kan houden. Onze mannen zijn druk in de weer om het çavariakrantje te bedelen bij de toeschouwers. Maar er zijn er nog een 10-tal anderen van Polaris die voor de gelegenheid zijn afgezakt naar Brussel.

De praalwagen van çavaria heeft als thema holebi-en transgender in de sport gekozen. De wagen is mooi en straalt erg veel dynamiek uit wanneer de ingehuurde sporters het beste van hunzelf prijs geven en de luidsprekers de laatste hits loeien,  de menigte reageert enthousiast !

Verder doen we volop aan ‘ netwerking’ en springen we op alle BV’s die de revue passeren… Bij de aanvang van de stoet kunnen we zelfs een praatje slaan met Ann Wauters, die we fotograferen onder haar eigen portret op de wagen van çavaria. Ze krijgt ons regenboogsjaaltje cadeau en is helemaal in haar nopjes. Verderop spotten we  Pascal Smet, Mieke Vogels, Wouter van Besien , die allemaal gewillig op de foto willen. De enige die wie niet kunnen strikken is Elio, nergens te bespeuren maar toch aanwezig, dat zagen we later op het journaal. Maar ja, wat wil je, in een menigte van meer dan 100.000 mensen, zijn we al erg blij met de korte babbels en de kiekjes die we konden schieten. Het West-Vlaamse Regenbooghuis hebben we met deze contacten alvast goed op de kaart gezet…

Het was een super mooie dag, in vele opzichten…. Je kon de verbondenheid voelen, je genoot van de menigte die met een brede ‘smile’ toekeek naar de parade, je liep oog in oog met Conchita Wurst ( al was het een goed geslaagde look-alike) , je genoot zelf van de ‘ ambiancemakers’ , de exentriekelingen.

Het was één groot feest met een duidelijke boodschap onder andere voor de vele politiekers die aanwezig waren, zo kort voor de verkiezingen …

En eventjes, heb ik ook gedacht aan onze ‘brothers and sisters’ , die niet vrijuit de straat op kunnen zonder hun vel te riskeren in de hoop dat ze dit op een mooie dag ooit ook eens kunnen meemaken….

(enkele sfeerfoto’s)

In samenwerking met