regenboog kandidaten Verslag: Holebi-prins carnaval

Polaris zetelt in jury van de allereerste verkiezing van een  Regenboog Prins Carnaval

Op zaterdag 22 maart, primeur voor België, werd in Roeselare de allereerste Regenboog Prins Carnaval verkozen door een 7-tallige jury. Ook Polaris was vertegenwoordigd in de jury door Nicole Stroobant, lid van onze Raad van Bestuur.

De drie kandidaten, Alexis D-light (Miguel Roosen) uit Oostende, Manuutje ( Manuel Demeyer) uit Oostende en Vlaskroote ( Glenn Deswarte) uit Gullegem namen het tegen elkaar op tijdens verschillende proeven. Nadat ze zichzelf moesten voorstellen in de 3 landstalen aan de mensen in de overvolle tent, volgden er nog 3 gesmaakte acts per deelnemer. De ambiance zat er goed in, zowel bij de kandidaten, de aanwezigen als bij de jury. De jury besloot in eer en geweten unaniem dat Glenn Deswarte verkozen werd tot allereerste Holebi Prins Carnaval.

De nieuwe Holebi-Prins kreeg een roze pak met scepter, dat hij met trots een heel jaar lang zal dragen bij allerlei activiteiten. Naast een geldprijs ontving hij ook nog een flatscreen TV, een lekker verwenweekend en een Rodenbach Grand Cru van de sponsor van het event.

Uit de grote opkomst mag alvast blijken dat deze primeur een schot in de ‘roze’ was en dat op deze manier weer op een fijne manier aandacht wordt gegeven aan de holebi-en transgenders.

Een fotoreportage vind je op de website van Het Nieuwsblad

In samenwerking met