093_1 Verslag “Nacht van de musea”

Een culturele uitstap met Polaris in het kader van de nacht van de musea.

Het Stadsmuseum was door de meesten van ons niet echt gekend en bleek meer dan de moeite waard. Heerlijk om er verwelkomd te worden door Guy De Schrijver, vrijwilliger bij Polaris en medewerker, onthaalbediende bij De Plate.

Als opwarmertje kregen we een heus celloconcert aangeboden, waarna we op ontdekkingstocht gingen door het pand. We kregen de eerste koningin van België te zien en te horen, Louise Marie, die via een videoboodschap haar hele leven deelde. Wij bezochten ook de kamer waar ze overleed. Ook het torenkamertje Belvédère was indrukwekkend en gaf ons een heel speciaal zicht op de stad. De koningen Leopold I en II kwamen we tegen , een mooie verzameling prenten en miniatuurschepen van Oostende in betere tijden…

Tot slot werden we getrakteerd met een poëzievoorstelling naar aanleiding van Liefde tussen de lijnen. We pikten daarna nog een extra tentoonstelling mee genaamd -2 in de garageboxen van een pand in aanbouw, Residentie Regatta in de Cirkelstraat en trokken toen naar de spiksplinternieuwe jeugdherberg om ook daar een kijkje te gaan nemen.

Onze avond werd afgesloten met een laatste glas in de trendy Bar, De Strano, Kapucijnestraat 40, waarna we tevreden huiswaarts gingen.

Bekijk de foto’s van deze activiteit in onze fotopagina

In samenwerking met