cover 'De mama's van Sterre' Voorleesboek moet stereotiep beeld doorbreken

Alle kleuterscholen in onze provincie hebben vandaag een nieuw vertelboek gekregen. ‘De mama’s van Sterre’ of het verhaal van een kleuter met twee mama’s en geen papa. Met het boek willen de provincie en het West-Vlaams Regenbooghuis de stereotiepe beeldvorming rond gezinnen doorbreken.

 http://www.focus-wtv.tv/video/voorleesboek-moet-stereotiep-beeld-doorbreken

‘De mama’s van Sterre’ is het verhaal van een kleuter met twee mama’s en geen papa. Met het boek willen de provincie en het Vlaams Regenbooghuis de stereotiepe beeldvorming rond gezinnen doorbreken. Gedeputeerde Myriam Vanlerberghe kwam het boek zelf voorlezen aan de kleutertjes van de leefschool De Vlieger in Oostende.

voorleesboek2Homohuwelijk

Het initiatief voor het bijzonder voorleesboek komt van het West-Vlaams Regenbooghuis, de Oostendse vereniging die opkomt voor de rechten van holebi’s. “Steeds meer kinderen groeien op met twee mama’s of twee papa’s. Het is daarom belangrijk dat jonge kinderen met samenlevingsvorm kennis maken”, zegt Rob Jonckheere van het Regenbooghuis. Het boek komt er precies 10 jaar na wet op het homohuwelijk. Een wetsvoorstel dat toen nota bene door Myriam Vanlerberghe is ingediend.

(T.N./A.D.)

 

In samenwerking met